ελκυστικότητα
Πρόκειται για μία άκρως επικίνδυνη χρονική περίοδο, ειδικά για τους αγρότες που πρέπει να δουλέψουν στα χωράφια τους. Φέτος, μάλιστα, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα πολύ σκληρό φθινόπωρο.
Σχεδόν 250 άτομα έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες στις κεντρικές πολιτείες Plateau και Gombe. Όπως φαίνεται μιλάμε για μία σοβαρή κρίση η οποία έχει συγκλονίσει τους ντόπιους γιατρούς και έχει προκαλέσει, φυσικά, μία εθνική κατακραυγή.
Η υπόθεση είναι ακραία αλλά όχι μοναδική. Η Νιγηρία είναι μία από τις αρκετές χώρες που αντιμετωπίζουν ή έχουν αντιμετωπίσει μία τέτοια επιδημία, όπως αποκαλείται από μερικούς επιστήμονες υγείας.
https://qxssdfne.blogspot.com/2019/03/blog-post_17.html
https://llfbpxnc.blogspot.com/2019/04/blog-post_82.html
attica basket case
Η Υποσαχάρια Αφρική φιλοξενεί μερικά από τα πιο θανατηφόρα φίδια του κόσμου, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγεται και η μαύρη μάμπα. Υπολογίζεται πως σχεδόν 32.000 άνθρωποι στην περιοχή πεθαίνουν κάθε χρόνο από δάγκωμα φιδιού και περίπου άλλοι 100.000 μένουν παράλυτοι.
Πηγή: CNNi
Μία παραμελημένη κρίση
Ένας μεγάλος αριθμός θυμάτων δεν καταγράφεται, πράγμα που σημαίνει πως τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν την Υποσαχάρια Αφρική είναι αρκετά υψηλότερα στην πραγματικότητα.
«Οι πληροφορίες από τα κέντρα υγείας είναι περιορισμένες σε όσους έχουν εισαχθεί σε αυτά, δηλαδή πρόκειται για τα μισά θύματα των ερπετών» δήλωσε στο CNNi ο Dr. Jean-Philippe Chippaux, από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες πάνω στα δηλητηριώδεις είδη και ιδρυτής της African Society of Venomology (ASV).
Σύμφωνα με τον Chippaux, αυτό το φαινόμενο οφείλεται στο γεγονός πως αρκετοί ασθενείς επιλέγουν να πάνε σε ντόπιους θεραπευτές, πράγμα όμως που μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο εφόσον το δηλητήριο μπορεί να σκοτώσει μέσα σε λίγες ώρες. Ακόμη ένας λόγος είναι πως οι απομονωμένες κοινότητες παλεύουν για πρόσβαση σε ιατρικές εγκαταστάσεις που ειδικεύονται στα δαγκώματα από φίδια.
«Πρόκειται για μία ασθένεια που αφορά τους φτωχότερους αγρότες, για τους οποίους η θεραπεία είναι ακριβή και όχι ιδιαίτερα κατανοητή από τις υγειονομικές Αρχές, το προσωπικό υγείας και γενικότερα από τους πληθυσμούς».
Πηγή: CNNi
attica basket case
No comments:
Post a Comment