Thursday, March 21, 2019

σχολικες παραστασεις

https://xzbyzifn.blogspot.com/2019/03/blog-post_17.html

Αλήθεια, πώς απολαμβάναμε τις διακοπές μας πριν από 60 χρόνια; Πώς περνούσαμε τον ελεύθερό μας χρόνο χωρίς τις «έξυπνες» συσκευές - τα γνωστά σε όλους μας πλέον smartphone - που έχουν γίνει σήμερα, ένα είδος... επέκτασης των χεριών μας;


σχολικες παραστασεις

Πολλά πράγματα, έχουν αλλάξει, αλλά σίγουρα κάποιες αξίες παραμένουν σταθερές. Τις προηγούμενες ημέρες, λοιπόν, μια πρωτότυπη και ομολογουμένως νοσταλγική καμπάνια, «κέντρισε» το ενδιαφέρον μας στο Διαδίκτυο και συγκεκριμένα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επρόκειτο, ουσιαστικά, για ένα ταξίδι στον χρόνο, μια αναδρομή στα παλιά ελληνικά Καλοκαίρια που με μεράκι και μεγάλη επιτυχία υλοποίησε ένα brand που έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο με την καλοκαιρινή Ελλάδα: Ο Nescafé Frappé.


Μετρώντας πολλές δεκαετίες ζωής, το ξεχωριστό αυτό προϊόν που αποτελεί μια ελληνική... πατέντα, αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα «πείραμα» μέσα από μια πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα ενέργεια. Αφορμή στάθηκε ο εορτασμός για τα 60 Καλοκαίρια από την ανακάλυψή του, αλλά σκοπός του εγχειρήματος ήταν να καταστεί κατανοητό το πόσο έχει αλλάξει η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων τις τελευταίες δεκαετίες.


Πόσο μεγάλες είναι, τελικά οι διαφορές; Πώς ήταν οι διακοπές των Ελλήνων πριν από 20, 30... 60 χρόνια; Πόσο πολύπλοκη είναι η ζωή μας σήμερα και τι κοινά μπορούμε να βρούμε με τους... ταξιδιώτες του παρελθόντος;


Όταν διακοπές και τεχνολογία δεν πηγαίνουν μαζί


Ο πιο απλός άμεσος και δραστικός τρόπος για να γίνει πράξη η ιδέα αυτή ήταν - φυσικά - μέσα από ένα ταξίδι στο παρελθόν. Στο πλαίσιο αυτό, ο Nescafé Frappé έφερε κοντά μια παρέα ανθρώπων την οποία και έστειλε δωρεάν για διακοπές σε ένα από τα πανέμορφα νησιά της χώρας μας. Το σημείο «κλειδί» της ενέργειας, όμως, ήταν πως κανένας από τους συμμετέχοντες δεν πήρε μαζί του κάποιο τεχνολογικά εξελιγμένο προϊόν. Smartphone, iPhone, tablet, laptop, GPS και γενικά, το Διαδίκτυο, έμειναν... εκτός αποσκευών!





σχολικες παραστασεις
μεσογειος βιβλιο
υπουργείο εθνικής άμυνας πάνος καμμένος
https://owahjrwy.blogspot.com/2019/05/blog-post_19.html

No comments:

Post a Comment