Sunday, March 3, 2019

παναγία ρόδον αμάραντον

https://lkyovwbp.blogspot.com/2019/05/blog-post_31.html
προσευχες για χριστουγεννα
παναγία ρόδον αμάραντον
παναγία ρόδον αμάραντον

Το σχέδιο φυλασσόταν από το 1862 στη Συλλογή Αναγεννησιακής Τέχνης του Μουσείου Κοντέ, στο ανάκτορο του Σαντιγί, που βρίσκεται σε κωμόπολη βορείως του Παρισιού.


Ως γνωστόν, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο οποίος έζησε από το 1452 έως το 1519, υπήρξε ένας εκ των σπουδαιότερων αναγεννησιακών ζωγράφων και καθόρισε τα καλλιτεχνικά ρεύματα τόσο της εποχής του, όσο και των επόμενων γενεών.


https://vpreskiu.blogspot.com/2019/05/blog-post_58.html

Η διάσημη ελαιογραφία του, που φέρει το όνομα Μόνα Λίζα, γνωστή και ως «La Giocconda», εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και πολύτιμα έργα τέχνης παγκοσμίως.


Ο πίνακας θεωρείται πως ήταν μία παραγγελία που ανέθεσε ο εύπορος έμπορος μεταξιού, Φρανσέσκο ντελ Τζιοκόντο, στον καλλιτέχνη με επιθυμία να φτιάξει το πορτρέτο της συζύγου του, Λίζα Γκεραρντίνι. Ο ίδιος επρόκειτο να στολίσει το έργο στο καινούργιο τους σπίτι, επ' ευκαιρία της γέννησης του δεύτερου γιού τους, Αντρέα.


Το σχέδιο του Μουσείου Κοντέ


«Δεν πρόκειται για ένα απλό αντίγραφο. Έχουμε μπροστά μας κάτι που δημιουργήθηκε παράλληλα με τη «Mona Lisa» στο τέλος της ζωής του Λεονάρντο και είναι σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται για ένα προπαρασκευαστικό έργο μιας ελαιογραφίας», λέει για το σχέδιο του Μουσείου Κοντέ ο συντηρητής Mathieu Deldicque στο AFP.



Analyse de la Joconde nue au @c2rmf avec Bruno Mottin, conservateur du @c2rmf et @mathieudeldicqu conservateur du @chantillydomain pic.twitter.com/alMMSu09nP

— Domaine de Chantilly (@chantillydomain) September 28, 2017


sk λαστιχα

No comments:

Post a Comment