Tuesday, May 7, 2019

κουγιας γρηγοροπουλος

https://zdozrzns.blogspot.com/2019/03/blog-post_45.html
https://rmynlljn.blogspot.com/2019/03/blog-post_142.html
agv k3 sv price singapore
κιθαρα κλασσικη νακας

Η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια κάθε άλλο παρά απαρατήρητη περνά και από τα δημοσιεύματα των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων και των μέσων ενημέρωσης παγκοσμίως, που στα δημοσιεύματά τους αναφέρονται εκτενώς στην ολοκλήρωση του προγράμματος οικονομικής βοήθειας.


Την επιτυχημένη έξοδο της Ελλάδος από το τριετές πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ανακοίνωσαν τα ξημερώματα της Δευτέρας ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο και ο Γενικός Διευθυντής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, ενώ ο ESM αποκάλυψε πως η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα λήψης πρόσθετης βοήθειας για το χρέος εφόσον απροσδόκητες συνθήκες ανατρέψουν τα υφιστάμενα δεδομένα.


κουγιας γρηγοροπουλος


«Η Ελλάδα είναι η πέμπτη χώρα μετά από την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κύπρο που εξέρχεται από ένα πρόγραμμα του EFSF ή του ESM. Καθώς EFSF και ESM είναι οι μεγαλύτεροι πιστωτές της Ελλάδας, και κατέχουν το 55% του συνολικού χρέους της ελληνικής κυβέρνησης, τα συμφέροντά μας ευθυγραμμίζονται με τα συμφέροντα της Ελλάδας. Θέλουμε η Ελλάδα να είναι άλλη μια ιστορία επιτυχίας, να είναι ευημερούσα και μια χώρα που οι επενδυτές θα εμπιστεύονται. Αυτό μπορεί να συμβεί, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα βασίζεται στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί, συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις που δρομολογήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM. Σύντομα θα παράσχουμε περαιτέρω στήριξη στην Ελλάδα, καθώς τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, που συμφωνήθηκαν από το Eurogroup τον Ιούνιο, θα ενσωματωθούν στις συμφωνίες δανεισμού με την Ελλάδα και αναμένεται να εγκριθούν επισήμως από το διοικητικό συμβούλιο του EFSF αυτό το φθινόπωρο», δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.


Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα


«Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για την Ελλάδα, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης και σταθερότητας», επισημαίνει σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Η Επιτροπή τονίζει ότι «η Ελλάδα ολοκλήρωσε με επιτυχία» το τριετές πρόγραμμα στήριξης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM). «Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος είναι απόδειξη των προσπαθειών του ελληνικού λαού, της δέσμευσης της χώρας για μεταρρυθμίσεις και της αλληλεγγύης των ευρωπαίων εταίρων», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε: «Η ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης και σταθερότητας αποτελεί σημαντική στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι Ευρωπαίοι εταίροι επέδειξαν την αλληλεγγύη τους και ο ελληνικός λαός ανταποκρίθηκε σε κάθε πρόκληση με χαρακτηριστικό θάρρος και αποφασιστικότητα. Πάντα αγωνίστηκα για να παραμείνει η Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Καθώς ο ελληνικός λαός αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του, θα μπορεί να βρίσκει πάντα σ' εμένα έναν σύμμαχο, έναν συνεργάτη και έναν φίλο».




Ρέγκλινγκ: Μέρα γιορτής


«Μέρα γιορτής» η σημερινή, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, όπως σημειώνει ο ίδιος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του μέσω Twitter.


«Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής. Η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα του ΕSM και θα επανακτήσει την οικονομική της ανεξαρτησία», υπογραμμίζει εισαγωγικά ο Κ. Ρέγκλινγκ.



Watch video statement by #ESM Managing Director Klaus #Regling on the conclusion of the Greek programme #ESMGreece pic.twitter.com/I9E3AsMEK2

— ESM (@ESM_Press) 20 Αυγούστου 2018


κουγιας γρηγοροπουλος

No comments:

Post a Comment