Wednesday, May 15, 2019

μαρκουσ μπεργκ σουηδια

αυγουλα παραμυθι

Ο δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας Guardian Emmanuel Carrere πέρασε μία εβδομάδα ακολουθώντας τον Γάλλο πρόεδρο και το επιτελείο του και στο σημερινό του άρθρο προσπαθεί να δώσει απάντηση στο παραπάνω ερώτημα.


https://vpreskiu.blogspot.com/2019/05/blog-post_127.html

υαμαηα ζ 125

μαρκουσ μπεργκ σουηδια

Έτσι, ο Carrere επισκέφτηκε μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν την Αθήνα, αλλά και το Σεντ Μάρτιν και περιγράφει ορισμένα ενδιαφέροντα στιγμιότυπα που έζησε δίπλα του στο ταξίδι αυτό.


Όπως παρατηρεί ο δημοσιογράφος, που πετούσε με το αεροπλάνο του προέδρου, ο στενός κύκλος του Μακρόν αποτελείται από νέους ανθρώπους, οι οποίοι στην ηλικία των 30 ετών, έχουν θέσεις εργασίας που κανονικά θα έπρεπε να είχαν αν είχαν φτάσει τα 50, - αν όχι και καθόλου-, και οι οποίοι χωρίς να σταματούν ποτέ να έχουν τον απόλυτο έλεγχο, έχουν υιοθετήσει το άμεσο και απλό στιλ του αφεντικού τους.


Παρόλα αυτά, όσο άμεσος και απλός και να είναι, το 'αφεντικό' δεν ξεχνά ποτέ την ιστορική διάσταση του ρόλου του, και είναι σε αυτό το πλαίσιο που αποφασίζει να κάνει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, σημειώνει ο Carrere και συνεχίζει:


Αυτό που διακυβεύεται και αυτό που κατά τη γνώμη μου κάνει το ταξίδι πρόκληση, είναι ότι ο πρόεδρος πρέπει να πει στους Έλληνες αυτά που θέλουν να ακούσουν – δηλαδή ότι τα λεγόμενά του θα μεταφερθούν στη Γερμανία - ενώ παράλληλα να μην πει οτιδήποτε που να διακινδυνεύσει τη σχέση του με την Άγκελα Μέρκελ.


Όταν ο δημοσιογράφος του το επισημαίνει, ο Μακρόν δεν απαντά στην ερώτηση, ωστόσο δεν μασάει τα λόγια του: «Η ελληνική κρίση ήταν μια ευρωπαϊκή κρίση, μια ευρωπαϊκή αποτυχία ακόμα. Αντί να τιμωρήσουμε τους ηγέτες για τα ψέματά τους, τιμωρήσαμε τον λαό της Ελλάδας, του οποίου το μόνο λάθος ήταν ότι να ακούσει αυτά τα ψέματα. Οι πληγές που άνοιξαν στην Ευρώπη από αυτή την κρίση είναι βαθιές και γι’αυτό πρέπει να πάω στην Αθήνα: να επιστρέψω στην πηγή, να μιλήσω για δημοκρατία».


macron


Πηγή: Reuters



μαρκουσ μπεργκ σουηδια
https://kklgfzxl.blogspot.com/2019/04/blog-post_102.html

No comments:

Post a Comment